Kocsmaturista 2.0 Címlap

A tinédzserek közterületen ivásának menőségi szabályai

Mi sem helyettesítheti jobban – és akár még indokoltan is – a kocsmázást, mint egy jó kis közterületen ivás sörös dobozból. 18-20 évesen, sőt főleg ha még 18 sem múltál és vasárnap délutáni melegben inkább – szintén indokoltan – máshol lábat lógató közteresek, járőrök, polgárőrök most kevésbé kérik el a személyidet, mint a kocsmáros tenné. Két mobilról szól két különböző zene egyszerre, de hangosan. Megalkottátok a kört. Horpadnak a dobozok. 

Közterületen ivás - kocsmaturista

Nincsenek előre tisztázott szabályok, íratlan szabályai vannak a menőségnek ilyenkor, amihez mindenki a körben ösztönösen alkalmazkodik.

  • Légy elég jó cuccban, és eléggé hasonlóban, mint a többiek.
  • A dobozos söröd ne legyen túl olcsó, ne valamelyik emblematikusan kommerszt kísérő napszámos-márka! Ne is legyen túl drága, a nagyon menő itt nem lesz menő, a gourmet-sör ideje még nem jött el. Legbiztosabb valami középáron kapható, fancyn túlreklámozott egyszerű, de jól ismert importtétel.
  • Fogd folyamatosan a dobozt, mint egy legófigura. Kortyolj elég gyakran, elég nagyot!
  • Végig maradj túlmozgásos, tipródj, rángatózz, dobáld a vállaidat, de a mozgásodnak ne legyen köze a zenéhez! Ez nem utcabál!
  • Ha elcsattan egy feszültségoldó, biztosan ült közösségi poén, akkor ne nevess, hanem a nyerítés és a visítás kettősének már biztosan rendelkezésre álló eszközével növekedj a zene hangerejének felibe, de az is fontos, hogy legyen ennek a gesztusnak egy olyan passzusa is, amikor csak a szád van nyitva, sőt kifeszítve, de hangot nem adsz ki rajta. Közben nézz a másik szemébe, vagy napszemüvegébe! Ja, rajtad is legyen napszemüveg!
  • Ha szavakkal is szeretnéd kifejezni a tetszésedet, és megnyilvánítani az előző tudatállapotot, akkor a következő szó használata ajánlott: gecíií – Ejtsd kicsit á-s e-vel és szigorúan három í-vel (a szélső kettő hosszú)!
  • Látványosan dobd majd el a kiürült, összegyűrt sörös dobozt, és persze látványosan is gyűrd össze!
  • Ha kukába dobod a sörös dobozodat, akkor messziről és erővel tedd, legalább zörögjön, mert ugye ha kukába dobod, az eleve csak megkérdőjelezhetően menő!

***

Utóirat: és ti sokan, akiknek nem inge, ne vegyétek magatokra! Jelen olvasók mindig kivételek.

photo credit: www.abc.net.au

Ha mégis kocsmában innátok, tessék-lássék a Kocsmaturista már megénekelt helyszínei:

Ha rendszeresen olvasnátok budapesti, magyarországi és európai kocsmákról és környezetükről, kedveljétek és kövessétek a Kocsmaturista Facebook oldalát!

Ha extra tartalmat is olvasnátok budapesti, magyarországi és európai kocsmákról és környezetükről, kedveljétek és kövessétek a Kocsmaturista Facebook oldalát!

 

 

Szólj hozzá!