Kocsmaturista 2.0 Címlap

Kocsmaturista interjú az Északban / Borsod online-on, mint következő miskolci irányadó

Erről a cikkről cikket írok, mert ez része lett a történetemnek is. Ez engem is továbblendített. Az Észak-Magyarország Tajthy Ákosa beszélgetett velem a múltkor nagy örömömre, a Kocsmaturistaként legtöbbet újralátogatott és jól meg is kedvelt városomban, Miskolcon. És örülök, hogy ő tette.

Ákos értőn, érdeklődve és szenvedéllyel állt a témához. Sokkal hosszabban beszélgettünk, mint amennyi egy vágott anyagban meg tudott jelenni, de az eredmény így is jóval több, mint csak egy jelentés arról, hogy valaki írt a városa kocsmaéletéről. Nekem nem is lennének amúgy ilyen elvárásaim, de nagyon örülök, ha mégis megtörténik.

Nagyon tetszett, hogy imádja a városát, és feltárta a sok saját történetét a miskolci kocsmákkal, sőt még egy régi kocsmanaplót is hozott, ahova egy már bezárt kocsma egy iskolai naplóba („mulasztási és fogyasztási napló”) strigulázta a fogyasztásokat. De egyéb, kocsmafalon kívüli városi legendákkal is ismerkedtem általa, elvezetett a városban eddig homályosan maradt pontokat egyértelműsíteni. Végre tudom, melyik az a Sötétkapu.

És az interjú után jött az igazi show! Ugyanis együtt folytattuk a kocsmatúrát is, így a múltkori 18 miskolci kocsma aznap este 22-re duzzadt, mert meglátogattuk a Déryné utca három helyszínét és a Forintot is.

Ezekről később szintén beszámolok, de előbb megosztom az interjút:

http://www.boon.hu/interju-csanadi-tiborral-a-lenyeg-a-poharon-kivul-van/4024210

Ha budapesti, magyarországi és európai kocsmatúrával egybekötött városfelfedezések, kocsmaélet és kocsmakultúra beszámolóit olvasnátok rendszeresen, akkor a Kocsmaturista Facebook oldala itt követhető: www.facebook.com/kocsmaturista

A Kocsmaturista Facebook csoporthoz itt lehet csatlakozni:  www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Köszönettel fogadom az ötleteket, javaslatokat a meglátogatásra érdemes kocsmákról, izgalmas kocsmaélettel rendelkező városokról, környékekről vagy arról, hogy ti miről olvasnátok szívesen a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra!

Térképen a Kocsmaturista eddig megénekelt helyszínei:

Korábbi Kocsmaturista interjú a Kocsmaturistán:

A világ sokkal gazdagabb a kocsmai történetektől – Kocsmaturista interjú az Új Szó-ban (Reblog)

Szólj hozzá!